Handelsbetingelser

Handelsbetingelser hos SAABYS EFTF.

Følgende handelsbetingelser er gældende, når du bestiller eller køber varer på www.saabys.dk. Enhver reference til "du", "dig" eller "din" betyder dig som bruger af www.saabys.dk, enhver reference til ”saabys”, ”saabys eftf.”, "vi", "os" eller "vores" betyder SAABYS EFTF. APS

Vigtigt

Læs handelsbetingelserne grundigt inden du handler hos www.saabys.dk. Ved enhver form for tvivlsspørgsmål i nedenstående betingelser, anbefaler vi at du tager kontakt til os, inden du handler på webshoppen. For at afgive en bestilling eller købe produkter på vores webshop forudsætter det at du godkender handelsbetingelserne.

Generelle oplysninger

SAABYS EFTF. APS
TINGGADE 2
4100 RINGSTED
CVR nr.: 38711229
Telefon: 57610108
Email: INFO@SAABYS.DK

Bestilling & Betaling

Webshoppen er som udgangspunkt åben 24 timer i døgnet, dog kan den undtagelsesvis være lukket i kortere perioder, f.eks. ifm. nødvendig vedligeholdelse.

Vi tager forbehold for eventuelle fejl i vores angivne priser. Vi forbeholder os retten til at ændre i priserne uden forudgående samtykke. Derudover tages der forbehold for udsolgte eller udgåede varer, korrekturfejl & force majeure.

Ved køb af gavekort og prisnedsatte produkter er det ikke muligt at benytte rabatkoder samt andre rabatordninger ved betaling.

Bestillinger foretaget på en helligdag samt i weekenden, vil blive behandlet den først kommende hverdag.

Ved følgende situationer forbeholder vi os retten til at annullere aftalen om køb, uden ansvar for enhver omkostninger der måtte være forbundet med aftalens annullering.

 • Hvis dine betalingsoplysninger er ikke korrekte eller kan ikke verificeres
 • Hvis vi foranlediges til at tro at din bestilling er afgivet med det formål at begå bedrageri mv. eller afgivet i forbindelse med en strafbar handling eller anden ulovlig aktivitet
 • Hvid der opstår en hændelig fejl på hjemmesiden/webshoppen, f.eks. betalingsfejl el. lign.

SAABYS EFTF. APS modtager betaling med VISA-Dankort, VISA, VISA Electron, Mastercard, American Express, Maestro, JCB & Union Pay. Betalingen vil først blive trukket på din konto, når varen afsendes. Alle beløb er angivet i DKK. Danske kroner og inklusiv moms.

Dine kortoplysninger bliver ved bestilling i vores webshop sendt direkte til Nets i krypteret form via en sikker SSL-forbindelse, og det er således kun dig og Nets, der kan aflæse denne information. Dine kortoplysninger bliver ikke set eller gemt på webshoppen.

Lager

Hos SAABYS EFTF. APS bestræber vi os på altid at have vores lagerstatus opdateret. Viser det sig at der er en fejl lagerstatus, og der forekommer uventet forlænget leveringstid, vil du hurtigst muligt blive kontaktet pr. telefon eller e-mail. Vi vil herefter sammen finde den bedste løsning for dig. 

Levering

SAABYS EFTF. tilstræber at afsende ordre indgået inden kl. 12:00, den samme dag, ordre herefter sendes senest næstfølgende hverdag.

Ordrer med lokal levering, leveres senest indenfor 1-2 hverdage, og kan kun leveres hvis der kan foretages personlig udlevering på adressen eller hvis der er en pakkepostkasse på adressen. Vælger man lokal levering accepterer man at pakken på ligges i postkassen.

Fragtpriser fra 39 kr. Ved køb over DKK 495 kr. tilbyder vi dog gratis fragt. Du kan vælge levering med Post Nord.
Vi leverer ikke til udlandet og ikke til Færøerne og Grønland.
Dine varer sendes med Post Nord til en valgfri postbutik/pakkeboks eller til hjemmeadresse.
Leveringstiden er normalt 1-3 hverdage. Er varen ikke på lager kan du påregne 3-10 dages levering. For enkelte varer gælder særlige leveringsvilkår. Betingelserne vil fremgå specifikt forud for køb af disse varer.

Levering af varer fra SAABYS EFTF. anses for opnået, når varen er meldt ankommet ved den valgte postbutik/pakkeboks. Risikoen for varer købt hos SAABYS EFTF. overgår først til dig som forbruger på udleveringstidspunktet.

Landsdækkende bytteservice

SAABYS EFTF. er medlem af Danske Guldsmede og Urmageres (DGU) landsdækkende bytteservice. Med DGU's landsdækkende bytteservice, kan du bytte dit smykke eller ur fra SAABYS EFT. i mere end 300 butikker i landet til en anden vare indenfor 30 dage fra den dato, der står på byttemærket. Er din vare købt i vores webshop kan den selvfølgelig også byttes i vores fysiske butik eller i en hvilken som helst butik, som er med i Danske Guldsmede og Urmageres landsdækkende bytteservice.

Er en vare købt på tilbud er den ikke, uden forudgående aftale, en del af den landsdækkende bytteservice og vil, hvis der er indgået aftale herom, kun kunne byttes hos SAABYS EFTF.

Varen du vil bytte skal fremstå i samme stand og mængde, som den er modtaget samt i original intakt emballage. Varer som er brugt kan ikke byttes. Hvis en urkasse har været åbnet eller lænken har været kortet af, kan det ikke byttes. Varer som er specialfremstillet eller ændret i størrelse kan ikke byttes.

Du må prøve varen af på samme vis, som hvis du stod i vores fysiske butik - du kan altså afprøve varen, men ikke tage den i brug.

Varen kan således ikke byttes hvis du reelt har taget varen i brug og/eller hvis varen er blevet beskadiget, mens du havde ansvaret for den.

Hvis varen er købt på tilbud, er det selvfølgelig tilbudsprisen som er gældende. Hvis du skal have pengene retur, skal du henvende dig til os og medbringe kvitteringen. Du kan ikke få pengene retur i andre butikker end SAABYS EFTF, 

 
For at finde den nærmeste butik, der er medlem af DGU's landsdækkende bytteservice, skal du klikke her.

OBS: Har du fået en gave som ikke købt hos SAABYS EFTF. Bytter vi til en anden vare eller et tilgodebevis ved personlig henvendelse i vores fysiske butik, såfremt der er et gyldigt byttemærke fra Danske Guldsmede og Urmageres landsdækkende bytteservice og varens stand og emballage er intakt.

Bemærk: Vi kan ikke udbetale pengene på en vare som ikke er købt hos os.

Emballage

Alle varer pakkes altid ind i forsvarlig emballage, der sikrer at varen ikke bliver beskadiget under transport. Skulle det ske, at du modtager dine varer med opbrudt eller ødelagt emballage, bør du afvise at modtage varen eller hurtigst muligt rette henvendelse til PostNord eller GLS, afhængig af hvem der har leveret dine varer. Du er velkommen til at kontakte os, så vi kan hjælpe dig overfor PostNord eller GLS.

Bemærk venligst, at du bærer risikoen for varen efter leveringen.

Reklamation

Der gives 2 års reklamationsret i henhold til købeloven. Vores reklamationsret gælder for fejl/mangler som følge af fejl ved fabrikation. Du kan få en mangelfund vare repareret, ombyttet, afslag i prisen eller pengene retur afhængig af den konkrete situation. Reklamationen gælder ikke fejl, skader eller mangler som følge af forkert håndtering eller brug af produktet. Eventuelle fejl og mangler skal påpeges indenfor "rimelig tid" og hurtigst muligt efter du har opdaget manglen/fejlen. For varer med begrænset holdbarhed, er din klagemulighed afgrænset af den holdbarhedsperiode, SAABYS EFTF. har stillet dig i udsigt.

Alle forsendelser skal sendes direkte til ovenstående adresse og kan således ikke sendes til postbutik/pakkeboks.

Bemærk yderligere, at du bærer risikoen, når du sender en vare/pakke til os indtil modtagelsen. Husk derfor at pakke varen i forsvarlig emballage og gemme kvitteringen for afsendelsen til evt. fremtidig reference.

Ved returnering, reklamationer og benyttelse af fortrydelsesretten sendes til:

SAABYS EFTF. APS
TINGGADE 2
4100 RINGSTED

ATT: WEBSHOP

Refusion

Hvis der er tale om refusion, bedes du medsende bankoplysninger i form af regnr og kontonr, så det aftalte beløb kan overføres. Disse oplysninger kan uden risiko oplyses pr. mail web.saabys.dk mærket ”REFUSION” i emnefelt, eller anden elektronisk form, da det ikke er følsomme oplysninger og kun vil blive anvendt til vores opfyldelse af refusionen.

Fortrydelsesret/Returret

SAABYS EFTF. APS yder 14 dages fuld returret på varer købt i vores webshop.

Perioden regnes fra den dag;

 • Hvor du modtager ordren.
 • Får den sidste vare i fysisk besiddelse, når det drejer sig om en aftale om flere forskellige varer, bestilt i én ordre, men leveres enkeltvis eller af flere omgange.

Du kan ikke fortryde ved blot at nægte modtagelse af varen, uden samtidig at give tydelig meddelelse herom.

Varen skal returnere i samme stand og mængde, som den er modtaget samt i original intakt emballage. Varer som er brugt tages ikke retur. Hvis en urkasse har været åbnet eller lænken har været kortet af, tages det ikke retur. Varer som er specialfremstillet eller ændret i størrelse kan ikke returneres.

Du må prøve varen af på samme vis, som hvis du stod i vores fysiske butik - du kan altså afprøve varen, men ikke tage den i brug.

Fortrydelses- og returretten er således ikke gældende, hvis du reelt har taget varen i brug og/eller hvis varen er blevet beskadiget, mens du havde ansvaret for den.

Ifølge en ny forbrugeraftalelov vedtaget i juni 2014, er det bestemt at en vare der er prøvet udover det, det ovenfor beskrevet, må betragtes som værende brugt, og at vi ud fra varens stand og dermed handelsmæssige værdi på modtagelsestidspunktet kan fastsætte en eventuel værdiforringelsen. Hvilket, i et sådan tilfælde, kan betyde at du ved returnering kun får en del eller intet af købsbeløbet retur.

Alle forsendelser skal sendes direkte til ovenstående adresse og kan således ikke sendes til postbutik/pakkeboks. Alle omkostninger forbundet med returneringen afholdes af dig som forbruger.

Bemærk yderligere, at du bærer risikoen, når du sender en vare/pakke til os indtil modtagelsen. Husk derfor at pakke varen i forsvarlig emballage og gemme kvitteringen for afsendelsen til evt. fremtidig reference.

Ønsker du at sende varen retur til os, skal du udfylde den vedlagte Returseddel og sende varen til:

SAABYS EFTF.
TINGGADE 2
4100 RINGSTED

ATT: WEBSHOP 

OBS: Varer købt i webshoppen kan også returneres i vores fysiske butik, på samme adresse, indenfor 14 dage fra den dato, der står på byttemærket, eller ombyttes til andre varer indenfor 30 dage..

Er der yderligere spørgsmål ang. returnering, er du velkommen til at ringe på tlf.: 57610108 eller sende en mail på web@saabys.dk - ”RETUR” angives i emnefelt.

Varer undtaget fortrydelsesretten

Følgende varetyper indgår ikke i fortrydelsesretten:

 • Varer, som er fremstillet efter forbrugerens specifikationer eller har fået et tydeligt personligt præg.
 • Varer, hvor plomberingen er brudt.
 • Aftaler indgået på offentlig auktion..

Tilbagebetaling

Fortryder du dit køb, får du naturligvis det beløb du har indbetalt til os retur.
I tilfælde af en værdiforringelse, som du hæfter for, fratrækkes denne købs-beløbet.
Ved anvendelse af fortrydelsesretten, refunderes alle betalinger modtaget fra dig, herunder leveringsomkostninger (undtaget ekstra omkostninger som følge af dit valg af en anden leveringsform end den billigste form for standardlevering, som vi tilbyder), uden unødig forsinkelse og senest 14 dage fra den dato, hvor vi har modtaget meddelelse om din beslutning om at gøre brug af fortrydelsesretten. Tilbagebetaling gennemføres med samme betalingsmiddel, som du benyttede ved den oprindelige transaktion. Vi tilbageholder beløbsrefunderingen, indtil vi har modtaget varen retur.

Klageadgang

Hos SAABYS EFTF. gør vi meget ud af, at kunden er i centrum og får den bedste behandling og kundeservice. Beklageligvis kan der ske misforståelser så du, som kunde, ikke føler at du har fået en retmæssig god service.

Hvis det skulle ske, ser vi gerne at du skriver til os derom på info@saabys.dk mærket ”KLAGE” i emnefelt.

Nedenstående har vi indsat, som loven foreskriver det, et link hvor man som kunde kan indgives en klage til klageportalen for Nævnenes Hus. Vi håber dog, at du, som kunde, vil indgå i dialog med os om en evt. klage, inden den indgives.

En klage over en vare eller tjenesteydelse købt hos os kan indgives til klageportalen for Nævnenes Hus, Toldboden 2, 8800 Viborg. Du kan klage til klageportalen for Nævnenes Hus via kpo.naevneneshus.dk. 

Persondata- og cookiepolitik

Hvilke data indsamler SAABYS EFTF. om dig?
Besøger du vores hjemmeside, www.saabys.dk, indsamler vi din IP-adresse og data om dit styresystem, din mobile enhed, din internet-browser og dine aktiviteter på siden, fx hvilke sider du ser, dine søgninger m.v. Vi ønsker ikke at indsamle følsomme data om dig, medmindre du selv har givet os dem. Tilmelder du dig vores nyhedsbrev, indsamler vi dit navn og e-mailadresse.

Hvordan bruger vi dine data?
Vi bruger data om dig til at lave en profil af dig, give dig målrettet markedsføring i det omfang vi kører kampagner, hindre uregelmæssigheder og optimerer vores hjemmeside. Efter persondataforordningens artikel 6 må vi behandle dine data, hvis:

 • du har samtykket hertil
 • tilmeldt dig vores nyhedsbrev og/eller
 • accepteret cookies
 • det sker for at opfylde en aftale med dig, eller
 • vi har en legitim interesse i at forbedre og administrere vores tjenester og dit samtykke mv., og denne interesse overstiger eventuelle ulemper for dig.

Tilbagekalder du et samtykke, fortsætter vores behandling af dine data alene, hvis det er nødvendigt for at opfylde en aftale med dig eller kan baseres på en interesseafvejning.

Hvem får adgang til dine data?
Leverandører, der arbejder for os, kan få adgang til dine data, men må kun bruge dem til at løse de opgaver, vi beder dem om, og inden for de formål, vi har nævnt ovenfor. Det kan fx være virksomheder, der hjælper os med IT- og kundesupport.

Hvor længe opbevarer vi data?
Vi opbevarer dine data, så længe du bruger vores tjenester, og opbevaring er nødvendig for at opfylde de formål, vi har nævnt, eller andre legitime formål og forpligtelser som fx at kunne dokumentere vores behandling. Tilbagekalder du dit samtykke, sletter vi dine data, medmindre vores behandling kan fortsætte på et andet behandlingsgrundlag. Normalt sletter vi dine data senest ½ – 1 år efter, at formål er ophørt, dog gemmes data om din onlineadfærd i Google Analytics i op til 26 måneder og vil derefter automatisk blive slettet. Vi har sikret os en passende og høj beskyttelse af dine data og rettigheder.

Dine rettigheder
Du kan få indsigt i de data, vi behandler om dig og kræve at få data berigtiget eller slettet, eller at vores brug heraf begrænses. Gør du med rette indsigelse mod vores behandling, må vi ikke længere behandle dine data. I nogle tilfælde kan du få data, du har givet os, udleveret eller sendt til en tredjepart. Har du givet os dit samtykke til at få markedsføringsmateriale mv., kan du til enhver tid tilbagekalde dette via info@saabys.dk. 

Dataansvarlig & Kontaktoplysinger

www.saabys.dk er drevet og ejet af

SAABYS EFTF.
Sct.Hansgade 12
4100 Ringsted

Tlf. 57610108                                                                                                              Email: web@saabys.dk

Klageadgang

Hvis du ønsker at klage over behandlingen af dine personlige oplysninger, kan du kontakte os pr. mail web@saabys.dk mærket ”KLAGE” i emnefelt, pr. telefon 57610108 eller pr. brev

SAABYS EFTF.
Sct.Hansgade 12
4100 Ringsted

ATT: WEB

Du kan også kontakte Datatilsynet, Borgergade 28, 5., 1300 København K pr. mail dt@datatilsynet.dk.

Ændringer
Vores persondatapolitik kan ændres men altid ses på vores hjemmeside. Hvis vi ændrer vores persondatapolitik, og det har betydning for behandlingen af data om dig, vil vi orientere dig herom.

Anvendelse af cookies

Når du besøger www.saabys.dk, udveksler din internetbrowser informationer med vores servere, og på den måde efterlader du elektroniske spor – også kaldet COOKIES. Disse cookies indeholder eksempelvis informationer omkring:

 • hvilke sider du har kigget på hos os, hvornår og hvor længe
 • hvilke internetbrowser du bruger
 • hvilken skærmopløsning du har
 • hvilket styresystem du anvender
 • hvilken enhed du besøger hjemmesiden med (computer, tablet eller mobil)
 • hvilken anden webside du kom fra

Hvad er en cookie?
En cookie er en lille tekstfil, der giver mulighed for at lagre oplysninger, eller tilgå allerede lagrede oplysninger på brugerens pc, smartphone, tablet eller lignende, med det formål at indhente data om brugeren. Klik her for at læse mere.

Du kan læse mere om cookiebekendtgørelsen på Erhvervsstyrelsens hjemmeside.

Cookies fra Google Analytics
På www.saabys.dk anvender vi primært cookies fra statistikprogrammet Google Analytics til at indsamle statistiske oplysninger om brugen af hjemmesiden.

Fravælg cookies fra Google Analytics her

Din accept
Når du første gang besøger www.saabys.dk bliver du informeret omkring vores brug af cookies, og du har her mulighed for at klikke “nej tak til cookies”. Hvis du ikke klikker på dette link, accepterer du vores brug af cookies. Hvis du senere fortryder dit valg, skal du blot følge linket nederst på denne side til hvordan du sletter dine cookies. Herefter vil du igen møde valgmuligheden for at sige “nej tak til cookies”.

Slette cookies
Vi håber, at du vil tillade cookies fra www.saabys.dk da de dels hjælper os med at forbedre hjemmesiden, dels hjælper dig til ikke at skulle vælge de samme ting igen og igen.

Ønsker du alligevel ikke at modtage cookies fra www.saabys.dk, skal du i din browsers internetindstillinger vælge avancerede cookieindstillinger og tilføje www.saabys.dk til listen over websites, du vil blokere cookies fra. Her kan du også slette individuelle cookies eller allerede cookies som din browser har gemt.

Hvis du sætter din browser op til at blokere cookies fra www.saabys.dk, skal du være opmærksom på, at der kan være nogle af hjemmesidens funktioner der ikke virker.

Find mere information om at slette alle cookies her.

SADAN SLETTER DU COOKIES

Se vejledning her.

Google Analytics (trafikmåling)
Websitet bruger cookies fra Google Analytics til at måle trafikken på websitet. Du kan fravælge cookies fra Google Analytics her.

Google Ads remarketing (reklame)
Websitet bruger cookies fra Google Adwords til at målrette reklamer specifikt til folk, der har besøgt www.saabys.dk i det omfang at vi kører kampagner.

Du kan fravælge “remarketing” (reklame) cookies her.

Du kan se og slette eventuel information omkring dine interesser og demografiske gruppe, som Google har lagret her.

Tredjeparts cookies

www.saabys.dk bruger en række tredjeparts services på vores sider. Disse services bruger til tider også cookies. Du kan vælge at afvise 3. parts cookies i din browser ved at følge dette link.

Du kan fravælge Google Analytics her.

Kontakt vedr. personoplysninger
Hvis du ønsker adgang til de oplysninger, som er registreret om dig hos www.saabys.dk, skal du rette henvendelse på web@saabys.dk. Er der registreret forkerte data, eller har du andre indsigelser, kan du rette henvendelse samme sted. Du har mulighed for at få indsigt i, hvilke informationer der er registreret om dig, og du kan gøre indsigelse mod en registrering i henhold til reglerne i lov om massemediers informationsdatabaser og Persondataloven.

Kontakt SAABYS EFTF
Du kan kontakte en dataansvarlig via web@saabys.dk

Persondata- og cookiepolitik opdateret april 2020